Cu jocuri grafice 3D, şampanie şi concerte live, aseară s-a lansat la The Ark – fosta Vamă Antrepozite – un nou "entertainment concept". Sursa: DC COMMUNICATION
Veche de peste 110 de ani, clădirea fostei Burse a Mărfurilor din Bucureşti este rod al colaborării dintre arhitectul italian Giulio Magni şi inginerul român Anghel Saligny. Ridicată la final de secol XIX şi cunoscută sub numele de Vama Antrepozite sau Bursa Mărfurilor, clădirea, monument de clasă B, a reprezentat la acea vreme un simbol al conectării Bucureştiului la economia europeană.
Astăzi, tot ce s-a mai salvat din clădire este faţada din cărămidă roşie, restaurată prin entuziasmul unor oameni din două companii partenere, DC Communication şi Headvertising, care s-au angajat într-un proiect considerat de mulţi o nebunie. Numită The Ark, clădirea, care are 2.500 mp utili, dintre care 1.500 mp birouri şi 1.000 mp spaţiu public, este locul favorizant atât pentru afaceri cât şi pentru manifestările artistice.
O aventură în echipă şi "o căsuţă în căsuţă"
" Totul a pornit de la viziunea lui Doru (Teodor) la care a aderat şi Mihai Cocea, reprezentantul Headvertising, acum una dintre firmele partenere. Noi, toţi ceilalţi, adică eu - ca reprezentant al societăţii DC Communication -, Şerban şi cu Mircea (Headvertising), ne-am alăturat. Este o nebunie în care ne-am angajat, şi unii, şi ceilalţi. Este o poveste frumoasă, dar este, până la urmă, o nebunie", a explicat Crenguţa Roşu, unul dintre parteneri.
"Într-o primă fază am făcut achiziţia din resurse proprii, dar proiectul în sine presupunea o investiţie importantă pentru că, de fapt construiam o nouă clădire", a adăugat arhitectul Teodor Frolu, reprezentant al companiei DC Communication. "Tot betonul ăsta pe care îl vedeţi aici", adaugă Teodor Frolu, indicând finisajul modern de beton aparent ale încăperilo