Este ofițer în cadrul Serviciului Poliției Rutiere Ialomița și un mare iubitor de machete funcționale ale unor ambarcațiuni din timpul celui de-al doilea Război Mondial.
Aparatamentul său din Slobozia adăpostește patru submarine și două nave de suprafață, perfect funcționale și utilate cu tot echipamentul militar, inclusiv torpile, realizate chiar de el. În acest moment, mai are în proiect realizarea unei machete a celui mai celebru submarin japonez din al doilea Război Mondial, temutul I-53.
Pe urmele căpitanului Nemo
Este ialomițean get-beget și a iubit de mic copil ambarcațiunile nautice spectaculoase. În anii de școală general, s-a înscris la Cercul Pionierilor, pentru a realiza machete de nave de război și, mai apoi, de submarine. „În acei ani, nu se realizau machete de submarine, toți lucram pentru veliere. Am rămas cu o obsesie pentru submersibile și am realizat, pe cont propriu, două submarine, rudimentare, din lemn sculptat, placaj și furnir. Le-am chituit cu chit de mașină și le-am pus motor electric. Al doilea submarin era o copie fidelă a celebrului Nautilius al căpitanului Nemo“, declară Cristian Neguțescu. După anii de liceu, petrecuți tot în inima Bărăganului, Cristian pleacă în armată, iar pasiunea sa pentru submarine cade în uitare. După perioada stagiului militar, devine profesor suplinitor de fizică în comuna Scânteia, timp de doi ani.
„Comisarul Cattani“
Într-o zi, aude că există posturi libere în cadrul Poliției Rutiere Ialomița, dă examen și este admis. Timp de 13 ani, este subofițer în cadrul acestui serviciu polițienesc, iar, în paralel, se înscrie la Facultatea de Drept, pe care o termină în anul 2000. „Mi-a plăcut această meserie de când am pășit prima dată în cadrul Inspectoratului de Poliție. Am făcut-o cu drag, o fac si acum și, cu siguranță, voi rămâne așa până la pensie. Mi-am atras chiar și o poreclă