Ziua recoltei a fost celebrata pe cinste in Bucuresti
Mai fac si lucruri bune primarii din Bucuresti. De pilda, "Targul de toamna" organizat in sectorul 4 al capitalei, din initiativa celebrului (in Orient) Piedone. Sub acoperisul "Zilei Recoltei", bucurestenii s-au bucurat de un autentic "targ de toamna", exclusiv pentru micii producatori, care si-au expus si comercializat produsele traditionale si de sezon. Au participat 150 de producatori, sositi din toate zonele tarii: Ardeal, Muntenia, Moldova, Bucovina, Vrancea si Oltenia. Vestitorii evenimentului au batut strazile cu megafoane si pancarte montate pe automobile, chemand suflarea amortita a orasului la un dezmat de mirosuri si culori, cum rar poti vedea intr-o asezare urbana. Pana si soarele roscat de toamna s-a aratat, dupa o indelungata absenta, la eveniment. Muzica populara de calitate, data cam tare, totusi, le-a amintit tuturor de stiinta petrecerilor de altadata ale romanilor. Fumul micilor si al pastramei de Buzau s-a impletit cu aromele mustului de Focsani, cu damful patrunzator al scovergilor bucovinene, cu aburul acrisor al boacelor (sarmalelor) de Maramures si cu sfaraitul atatator al carnatilor de Plescoi.
Olarul Marcel Mocanu din Galati Muraturile, varza rosie de Ploiesti, pepenasii de Calarasi, castraveciorii de Giurgiu, conopida de Constanta furau privirile din castroane smaltuite, asezate strategic printre gramajoarele de pastrama, carnati si fleici afumate. Grataragiii isi strigau marfa in gura mare, ca la Obor, in asa chip ca multi barbati trimisi de neveste dupa gogonele au nimerit, pofticiosi, direct la mesele cu "minuni ecologice" (un pomelnic prea lung, din care ma multumesc sa evoc afumaturile traditionale de vitel si noatin, plus vinul de Cotesti, in toate chipurile lui de altadata).
De la mesterii lemnului, de la micii meseriasi ai sticlei, ai sosetelor de la