Au aparut bilete chiar si pentru grupuri de persoane. Se spune ca in grup ai mai multe sanse de castig. Poate daca ar sti toti jucatorii sa foloseasca norul de puncte sau clopotul lui Gauss pentru a afla probabilitatea ca un numar sa fie tras, atunci ar da Loteria faliment. Sau cel putin nu si-ar mai bugeta venituri de un miliard si jumatate de lei pentru anul 2010.
Dar combinatiile de tip "life time" sunt cele care aduc venituri Loteriei. Data nasterii, numarul de telefon, alte combinatii pe care persoanele le folosesc mereu sunt cele pe care se pierde cel mai des. Motivatia este simpla. Acestia sunt jucatorii ferventi, neobositi si mereu in cautare de castiguri usoare.
Schemele de joc, impreuna cu cartile de specialitate oferite pentru a face intelese aceste scheme, ar trebui sa ofere oamenilor o sansa. Chiar si asa, probabilitatea ca un numar sa fie castigator este tot mica. Mai mult decat atat, apare mereu aceeasi intrebare: Sunt sau nu sunt masluite extragerile?
Dupa evenimentul OTV, firma care se ocupa cu distributia si mentenanta aparaturilor utilizate de Loterie, Editec, a intrat in vizorul jucatorilor. La o cautare mai atenta pe site-ul acestora, gasim chiar si o documentatie despre modul de functionare a aparaturii utilizate in extragerea bilelor. Rezulta din aceasta documentatie faptul ca in final, un program pe calculator este cel care controleaza tot ce se intampla in timpul jocului. Acesta este "Asistentul invizibil", mana de fier din spatele aparaturilor.
Fiecare aparatura are un sistem de recunoastere a bilelor, ceea ce face ca acestea sa nu poata fi contrafacute. Dar daca bilele nu pot fi contrafacute, cine poate sa asigure ca programul nu poate fi modificat, in functie de "necesitati"? Este pana la urma un soft, un soft care poate avea bug-uri, poate fi victima unor virusi, poate fi victima propriului