Face lumânări ornamentale în diverse combinaţii de culori şi mărimi, cu un aspect de porţelan datorat finisajului cu un lac special.
A început să realizeze lumânări unicat pentru că nimic din ce există prin magazine nu îi place.
„Acum câţiva ani am fost invitat la o petrecere. Ştiam că sărbătorita are o pasiune pentru lumânări şi m-am gândit că va fi uşor să-i cumpăr ceva şi să trec repede peste faza: «da' oare ce să-i iau?». N-a fost aşa simplu cum am crezut. Am intrat în multe magazine, mall-uri şi surpriză: peste tot aceleaşi produse, culori şi modele. Iar eu vroiam ceva original. Până la urmă am luat o lumânare sculptată manual. Unică. Fata a fost încântată. Cadoul a făcut impresie bună şi aşa mi-a venit ideea", povesteşte tânărul despre momentul în care s-a gândit să înceapă o astfel de afacere.
Principala ustensilă folosită de Cătălin este cuţitul, însă recunoaşte că, pentru modele complexe se mai poate apela şi la alte obiecte folosite la olărit sau pentru modelarea pastei ceramice. Pe lângă acestea, îndemanarea şi perseverenţa sunt absolute necesare.
Luni întregi pentru perfecţionare
Braşoveanul recunoaşte că i-a luat aproximativ opt luni pentru a reuşi să stăpânească tehnica, mai ales că lumânările sale au în combinaţie diverse culori. „Nu cred că există o metodă sigură de a asorta culorile. Spun asta pentru că oamenii au gusturi diferite. Încerc totuşi să găsesc cea mai potrivită combinaţie de culori. Tentaţia de a spune că este foarte uşor e mare. Pentru a reuşi este nevoie însă de ceva exerciţiu. Nu toate lumânările ies perfect. Există şi nereuşite. Una dintre probleme este timpul de lucru. Lumânările se modelează cât sunt încă fierbinţi. Pentru a termina operaţiunea în 10-15 minute este nevoie de o mână sigură", adaugă Cătălin.
Suma de la care a pornit afacerea nu este una mare. Cu numai câteva sute