In timp ce 14 de milioane de americani sunt someri, iar unul din sapte traiesc in saracie, un grup face chiar foarte bine. Primele 35 de institutii financiare de pe Wall Street vor plati suma record de 144 de miliarde de dolari, doar pentru salarii si bonusuri.
In prezent, in SUA exista cea mai mare prapastie dintre bogati si saraci, dintre toate natiunile occidentale. Un nou raport arata ca diferenta este mai mare si decat in India, potrivit RT.
Ce s-a intamplat cu discutiile prin care se urmarea investigarea Wall Street? Unde este tragerea la raspundere? Ajutorul financiar acordat de guvernul SUA a facut ca aceste banci sa fie si mai mari, a explicat Gerald Celente, directorul Trends Research Institute din New York.
"Ai zece banci care controleaza practic 80% din tot ce se intampla. Asa ca, ajutoarele financiare au facut exact ceea ce erau menite sa faca. Au facut bogatii si mai bogati, si puternicii si mai puternici," a spus Celente. "Tendinta continua in acea directie".
Acesta spune ca vorbele presedintelui american, Barack Obama, referitor la tragerea la raspundere a Wall Street, sunt goale, explicand asta prin faptul ca insusi Obama a primit donatii importante de la firmele de pe Wall Street.
"Washingtonul a fost deturnat de Wall Street", a adaugat acesta. "Ai in fata o deconectare completa intre acesti baieti si cele 144 de miliarde de dolari ale lor, si restul tarii".
Celente spune ca nu a fost nimic mai atroce in istoria moderna, decat asta: "Vorbim despre 144 de miliarde de dolari. Ar insemna locul 49 daca ne luam dupa PIB-ul celor 194 de tari ale lumii", a spus Celente.
Totusi, furia nu se prea vede in SUA. Europenii protesteaza si ies in strada, furiosi de esecul guvernelor. Celente spune ca miscarea Tea Party este inceputul unei tendinte. Americanii asteapta alegerile din