Pe vremea lui Ceauşescu, dacă n-aveai pile la vreun magazin de carne şi de mezeluri, ca să te poţi desfăta cu muşchiuleţi de porc sau cu şuncă de Praga, trebuia să te mulţumeşti dacă prindeai, după câteva ore de stat la coadă, ceva salam cu soia sau tacâmuri de pui. Dar gospodinele au ştiut tot timpul să găsească soluţii. Iată câteva delicii simple, dar gustoase din acele vremuri, pe care merită să le prepari şi acum.
Pâine pane cu usturoi
Puricei de mămăligă prăjiţi
Ciorbă de cartofi
Delicii din revistele acelor timpuri
Platou rece cu ouă
Tartine cu salam de vară
Redescoperă gustul de altădată! Prepară Parfait!
Nu-ţi lansăm noi invitaţia, ci maestrul în arta culinară Silvian Miron (www.silvian.ro), care a acceptat să facă, în premieră, o demonstraţie de preparare a unuia dintre produsele considerate de fiţe în “epoca de aur”: parfait- ul.
Urmează sfaturile specialistului şi vei obţine cea mai fină îngheţată de casă.
Citeşte şi: Libertatea vă prezintă meseriile «la putere» din «epoca de aur» care azi sunt pe cale de dispariţie
Alex îşi aduce aminte cum se asculta muzică în comunism: «Luam benzi de de la marinari»
Citiţi mâine cum îi ţinea în frâu Ceauşescu pe contestatarii regimului