Curtea lăcaşului de cult, reabilitat cu fonduri europene, este arhiplină la această oră. Mii de oameni participă la slujba de resfinţire a mănăstirii. Liturghia este oficiată de Patriarhul Daniel.
Ora 20.00 Credincioşii stau la rând în jur de trei ore şi jumătate pentru a ajunge la altarul de la Mănăstirea Golia. „Acum se intră puţin mai greu în mănăstire. Vom aştepta ca toţi credincioşii care stau la rând să poată ajunge în biserică“, a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
Ora 19.30 Sute de credincioşi aşteaptă şi la această oră pe lângă zidurile Mănăstirii Golia pentru a putea intra în lăcaşul de cult şi a se ruga în altar. Oamenii continuă să se aşeze la rând în speranţa că vor reuşi să ajungă în biserica resfinţită de Patriarhul Daniel.
Ora 14.30 Slujba de la Mănăstirea Golia s-a terminat, dar credincioşii aşteaptă la rând în continuare pentru a se închina în altar.
Ora 12.30 Credincioşilor care au venit la sfinţirea Mănăstirii Golia le-au fost împărţite după slujbă 5.000 de sarmale.
Ora 12.09 La sfinţirea Mănăstirii Golia au asistat şi primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Romeo Olteanu, senatorii Mihaela Popa şi Dumitru Oprea, deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Petru Movilă, Constantin Smirad, preşedintele Consiliului Judeţean.
Ora 11. 30: Rândul credincioşilor care aşteaptă să intre în lăcaşul de cult se întinde pe doi kilometri. "O să stau şi 10 ore la rând dacă e nevoie. Merge destul de repede, am înaintat un metru în două minute", a spus Elena, o adolescentă de 17 ani, care era la capătul rândului.
Ora 11: Finanţatorul echipei de fotbal FC Vaslui a sărit peste rând ca să treacă prin altar. Adrian Porumboiu a venit la slujba de la Mănăstirea Golia şi a ajuns în lăcaşul de cult pe la intrarea preoţilor. Întrebat pentru ce s-a rugat, fostul arbitru inter