Nu şi-ar fi imaginat niciodată că va milita pentru vârstnici, însă de doi ani şi jumătate face acest lucru cu demnitate şi cu multe realizări.
Ion Rădulescu este preşedinte al Ligii Pensionarilor din judeţul Gorj de doi ani şi jumătate. „Fostul preşedinte de la Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, cu care am lucrat câţiva ani, având în vedere situaţia prin care trecerea asociaţia, fără preşedinte şi o parte din membrii, fără sediu, m-a contactat telefonic şi m-a rugat să îl ajut în reorganizarea ligii. Am acceptat din simplul fapt că îl cunoşteam preşedintele respectiv. Nu m-am gândit niciodată că voi fi preşedintele vreunei asociaţii. Nu cunoşteam nici preocupările acesteia, dar nu regret nicio clipă acest pas, pentru că, după ce am văzut cu ce se ocupă asociaţia, în mod deosebit cu îmbunătăţirea calităţii vieţii pensionarilor, am ştiut că trebuie să mă implic cât mai mult în rezolvarea problemelor vârstnicilor. Am ajuns la concluzia că trebuie să mă implic pentru consolidarea organizatorică, dar şi din punct de vedere financiar“, spune Petre Rădulescu. Deşi lipsurile au fost multe, iar începutul a fost mai greu, asociaţia are acum un sediu, dar şi un club, unde pensionarii se întâlnesc zilnic, îşi discută problemele şi mai uită din grijile cotidiene. „S-a întrunit Adunarea Generală a Pensionarilor, unde am fost ales ca preşedinte. După adunare, am reuşit să obţinem un spaţiu pentru sediu şi un club, unde zilnic se găseşte un membru al comitetului şi de regulă şi eu“, adaugă acesta.
Sprijin financiar şi moral
„Marea majoritate a pensionarilor o duc foarte greu, pentru că au o pensie mică, care nu este suficientă pentru întreţinere şi în mod deosebit pentru procurarea de medicamente, în condiţiile în care se scumpesc zilnic. Este realitatea în care trăim. De foarte multe ori, pensionarii vin şi îmi cer sprijinul. Tot timpul l