În aşteptarea celei de-a 8-a zi de manifestaţii şi greve, ţara începe de marţi să fie confruntată cu o penurie de benzină provocată pe de o parte de greva din rafinării care continuă şi pe de altă parte de blocada impusă depozitelor de carburanţi, blocadă forţată de poliţie în anumite locuri. În paralel, mişcarea de proteste se amplifică în rândul şoferilor de camioane care ameninţă şi ei ţara cu paralizia.
În Franţa, criza provocată de proiectul de reformă a pensiilor se amplifică. În aşteptarea celei de-a 8-a zi de manifestaţii şi greve, de marţi ţara începe să fie confruntată cu o penurie de benzină provocată pe de o parte de greva din rafinării care continuă şi pe de altă parte de blocada impusă depozitelor de carburanţi, blocadă forţată de poliţie în anumite locuri. În paralel, mişcarea de proteste se amplifică în rândul şoferilor de camioane care ameninţă şi ei ţara cu paralizia.
În sfârşit, tinerii nu se lasă nici ei mai prejos, sute de licee fiind în grevă, unele mişcări soldându-se chiar cu ciocniri violente între tineri şi poliţie.
Guvernul rămâne pe poziţii
Situaţia din Franţa, tensionatà deja de mai multe zile, riscà sà se transforme într-una explozivà. În timp ce miscarea de protest se radicalizează - ceferistii au fost urmati începând de luni de şoferii de camioane - frontul sindical se fisurează, scrie, aparent satisfăcut ziarul proguvernamental Le Figaro. Diviziunea se resimte la felul în care divesrele sindicate prevăd să-şi continue protestele după ziua de marţi. Unele centrale, mai mici, promit că va fi ultima lor zi de grevă, alte sindicate, mai mari şi mai importante ezită sau chiar încearcă să-şi înăsprească linia.
Între timp, palatul Elysée şi guvernul nu vor să facă vreun gest, se menţin pe poziţii. Premierul François Fillon a venit la televiziune sà le spunà compatriotilor sài cà reforma va fi votatà definitiv as