Vrancea 2010 este prima echipă de fotbal feminin din judeţ. Cei care au pus bazele noii echipe sunt Valerică Chitic, preşedintele clubului, ajutat de Paul Dragu, vicepreşedinte, Cristinel Samoilă, secretar şi Andrei Irimia, director sportiv.
Fotbalul este, prin excelenţă, un sport tipic masculin. Este dominat de bani, de orgolii, de interese economice. Când vine însă vorba de plăcerea de a juca, nu mai contează sexul celor care îl practică, aşa că, la Mărăşeşti, fetele au pus tocurile şi fustele în cui şi s-au apucat de treabă.
"Am fost captivat de dorinţa fetelor de a practica fotbalul din pasiune. Fetele sunt mai pasionale decât băieţii. De fiecare dată sunt nemulţumite când se termină antrenamentele. Nu întârzie niciodată. Evită faultările. Le place să practice "un fotbal curat"", îşi laudă echipa antrenorul Viorel Voicu.
Nu este o afacere
Echipa are o medie de vârstă de 25 de ani, cele mai multe dintre jucătoare aflându-se pentru prima dată pe un teren de fotbal.
"Majoritatea fetelor vin de la locul de muncă direct la antrenament. Ele mai fac şi naveta în alte oraşe unde găsesc de muncă, asta pentru că în Mărăşeşti nu prea ai unde să te angajezi. Pasiunea şi plăcerea lor sunt enorme", adaugă antrenorul Voicu.
Problemele echipei „Vrancea 2010" sunt cele ale tuturor echipelor de fotbal feminin din România: lipsa banilor şi a interesului pentru promovare.
"Fotbalul masculin nu mai este sport, a ajuns o afacere. În fotbalul feminin au început să investească ţările nordice. La noi este mult mai greu, nu vin sponsori, investitori, neavând nimic de câştigat", spune cu amărciune, antrenorul fetelor de la Mărăşeşti.
Cu toate acestea, vrâncencele ce pregătesc să debuteze în liga I. Fotbal Club Vrancea 2010 s-a constituit deja legal, a primit avizul favorabil din partea Ministerului Justiţiei şi aşteaptă certificatul de identit