Daca faci parte din acea categorie de persoane care considera ca sarind peste micul dejun mai elimina cateva calorii, atunci ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a mai face acest lucru.
Si asta deoarece numeroase cercetari sugereaza ca, printre altele, o hrana nutritiva consumata dimineata te ajuta sa iti controlezi greutatea, creste capacitatea de munca si scade riscul de a face boli de inima ori diabet.
Iata, potrivit health.usnews.com, de ce este bine sa oferi organismului tau un mic dejun in fiecare zi.
1. Beneficiezi de mai multi nutrienti decat la pranz sau cina
Alegand ceea ce trebuie, dimineata poti beneficia de mai multi nutrienti esentiali precum fibre, proteine, vitamine si minerale decat la pranz sau cina. Spre exemplu, daca optezi pentru cereale integrale (cu lapte) in locul produselor din faina alba vei avea parte de o cantitate consistenta de fibre, acestea ajutand la scaderea colesterolului, protejand inima si stimuland digestia.
De asemenea, o alegere buna o constituie si fulgii de ovaz (indicat ar fi sa ai cel putin cinci grame de fibre la o portie).
In plus, esentiala este si o portie de proteine, cum ar fi un ou fiert tare sau un iaurt, si putina grasime, care este benefica organismului - in special creierului. Indicat insa este ca aceasta sa fie vegetala (uleiuri) si sa nu fie hidrogenata (gasita in margarina in special).
Printre alimentele ce ar trebui evitate se numara cerealele cu adaos de zahar si, in general, toate produsele cu adaos de zahar.
2. Te vei simti satul pentru mai mult timp
Lipsa acestei mese a zilei creste riscul de obezitate, potrivit mai multor specialisti. Cel mai probabil, explicatia consta in faptul ca, atunci cand organismul nu primeste hrana dimineata, se declanseaza ulterior pofte pentru alimente foarte