Proprietarii celor mai scumpe trei proprietăţi rezidenţiale din Capitală, scoase în prezent la vânzare, vor să obţină pe acestea suma cumulată de 23 de milioane de euro
Unul din institutele de cercetare din perioada comunistă apare la vânzare pe piaţa liberă sub o nouă pălărie. Imobilul are acum destinaţie rezidenţială şi intră direct pe primul loc în topul celor mai scumpe proprietăţi ale momentului, conform anunţurilor publice de vânzare.
8,5 milioane de euro este suma cerută de actualul proprietar pentru fostul sediu al Institutului de cercetare-dezvoltare în ştiinţe fizice şi naturale IMOD Bucureşti. Imobilul are 25 de camere şi este situat pe strada George Clemenceau, la numai câţiva metri de Calea Victoriei. Suprafaţa totală desfăşurată a clădirii este de aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi ocupă un teren de 2.300 de metri pătraţi. Este creaţia arhitectului Albert Galleron, cunoscut mai ales ca proiectant al Ateneului.
CUM ARATĂ CASA DE 8,5 MILIOANE EURO
"Locuinţa este scoasă la vânzare de circa un an. Iniţial, proprietarul a cerut 10 milioane de euro, dar evoluţia pieţei imobiliare l-a determinat să reducă din pretenţiile financiare până la nivelul actual", au declarat pentru gândul reprezentanţii agenţiei imobiliare Crosspoint, firmă care are în portofoliu acest imobil. "Deşi necesită renovări, investiţia este rentabilă şi sigură. Forma, suprafaţa, designul, locaţia şi istoria clădirii o fac perfectă pentru casă de modă sau un boutique hotel", se mai arată în anunţul de vânzare.
Locul doi, o fostă ambasadă
Tranzacţii de asemenea proporţii se realizează însă doar după perioade foarte lungi de negocieri. "Pe o piaţă în care, în general, cumpărătorul face legea, nişa imobilelor boiereşti este încă una controlată de vânzător. Şi asta pentru că proprietarii deţin şi alte imobile sau au şi alte afaceri aducătoare de venit.