"Pentru asta însă era nevoie de un stimul puternic: aşa a apărut ideea de a lansa batonul Rom cu ambalaj american ca provocare"
Interviu oferit, pentru Curierul Naţional, de Adrian Boţan, Creative Partner McCann Erickson România
Pornind de la ideea că românii sunt patrioţi doar atunci când sunt stimulaţi şi pe fondul dezamăgirii românilor privind situaţia actuală a acestei ţări, noua campanie Rom încearcă să îi facă pe români să redescopere singuri patriotismul.
Deşi, riscurile erau uriaşe, producătorii campaniei afirmă că Rom îşi permite să facă o astfel de campanie, ţinând cont de istoria sa şi de atitudinea sa.
Potrivit reprezentanţilor Kandia, producătorul Rom, într-o piaţă în scădere, a avut o creştere a vânzărilor, în contextul în care, înaintea campaniei vânzările erau în trend cu piaţa.
Care este ideea de la care porneşte campania ROM şi care sunt rezultatele pe care le aşteptaţi în urma acestei campanii?
Rom şi-a dorit o campanie care să stimuleze sentimentul naţional încă de la brieful de comunicare. Rom este poate singurul brand de la noi care îşi poate permite să facă asta: are o istorie, are tricolorul pe ambalaj, are o atitudine.
Cum climatul actual - în care majoritatea românilor sunt dezamăgiţi de situaţia actuală a acestei ţări şi văd emigrarea ca fiind singura soluţie plauzibilă - nu era cel mai bun pentru a veni cu o campanie care să îndemne la manifestări patriotice, ne-am gândit să îi facem pe români să-şi descopere patriotismul singuri. Să creăm o dezbatere în jurul ideii de patriotism. Pentru asta însă era nevoie de un stimul puternic: aşa a apărut ideea de a lansa batonul ROM cu ambalaj american ca provocare.
Cât durează campania? Există o parte a doua a campaniei?
Campania a început pe 1 octombrie cu anunţul de schimbare a batonului Rom în noul Rom şi înlocuirea simbolurilor român