Hanul cu Tei a fost construit in 1833, de doi negustori - Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici -, pe strada Lipscani. Pe vremuri, cladirea era cunoscuta si sub numele de "Hanul de pe Ulita cea Mare a Marchitanilor".
La intrarea de pe strada Blanari a singurului han istoric din Capitala care si-a pastrat forma de origine inca se mai poate vedea "sigiliul" primilor proprietari, Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici. Fiecare dintre acestia detineau pe a-tunci 14 magazine, situate in partea de sus a pivnitelor cu bolta, doar trotuarul si camera gardianului fiind proprietate comuna. Astazi, fostul han gazduieste diverse galerii de arta, iar in pivnita lui a fost deschis un bar. Portile sale de fier sunt bogat ornamentate si ofera acces atat de pe strada Lipscani, cat si de pe Blanari. De asemenea, fatada de sticla a hanului este specifica Tarii Romanesti. Hanul cu Tei a fost construit in 1833, de doi negustori - Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici -, pe strada Lipscani. Pe vremuri, cladirea era cunoscuta si sub numele de "Hanul de pe Ulita cea Mare a Marchitanilor".
La intrarea de pe strada Blanari a singurului han istoric din Capitala care si-a pastrat forma de origine inca se mai poate vedea "sigiliul" primilor proprietari, Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici. Fiecare dintre acestia detineau pe a-tunci 14 magazine, situate in partea de sus a pivnitelor cu bolta, doar trotuarul si camera gardianului fiind proprietate comuna. Astazi, fostul han gazduieste diverse galerii de arta, iar in pivnita lui a fost deschis un bar. Portile sale de fier sunt bogat ornamentate si ofera acces atat de pe strada Lipscani, cat si de pe Blanari. De asemenea, fatada de sticla a hanului este specifica Tarii Romanesti.