Descendenţa regală a scriitoarei indiene Shivani Singh a devenit subiect al romanului său "Moarte la curtea rajahului", pe care aceasta l-a prezentat pe 15 octombrie în România. Sursa: AGERPRES
Văzută din interior, viaţa la palat nu este întotdeauna atât de idilică pe cât pare, iar acesta este şi punctul de plecare al romanului lui Shivani Singh. Femeia a renunţat la statutul de prinţesă în favoarea vieţii de femeie modernă, s-a căsătorit cu un bărbat fără titlu nobiliar, iar acum călătoreşte prin lume atât pentru a-şi promova cartea, cât şi pentru a le spune femeilor că sunt libere să îşi aleagă drumul în viaţă.
Într-un interviu acordat EVZ, Shivani vorbeşte despre diferenţele dintre societatea indiană tradiţională şi cea modernă, despre legi şi obiceiuri, dar şi despre rolul femeii.
EVZ: Lansaţi în România cea mai recentă carte, "Moarte la curtea rajahului"...
Shivani Singh: Cartea este ficţiune sau aşa ar fi trebuit să fie, dar scrisul nu este niciodată aşa. În fiecare dintre texte, oricât ar fi ele de "ficţiune", există măcar un strop de realitate. În ceea ce priveşte romanul meu, nu tot ceea ce am scris acolo s-a întâmplat cu adevărat. Reale sunt descendenţele mele regale – mama este de origine nobilă, bunica a fost prinţesă, strămoşii mei au avut origini princiare – reale sunt şi locurile în care se petrece acţiunea cărţii "Moarte la curtea rajahului" (pronunţă titlul în limba română, rugându-mă să o corectez dacă a greşit –n.r.), dar şi toate poveştile legate de obiceiuri, mâncarea sau vestimentaţia descrise.
M-aţi întrebat dacă am considerat că scrierea romanului meu a fost ceva mai mult decât un act de creaţie. Da, a fost şi o necesitate – aceea de a prezenta o lume foarte puţin accesibilă – mai ales că imaginea care s-a propagat de-a lungul timpului despre regalitate a fost una complet ideală. Totul era zug