Toţi cei 30.000 de angajaţi de la Ministerul Finanţelor Publice vor primi stimulente salariale pe august şi septembrie. Doar procentele vor fi diferite de la un judeţ la altul. Aplicarea criteriilor de performanţă în acordarea stimulentelor e doar o poveste. În fapt, vor fi excluşi numai angajaţii care au avut abateri.
Principiul după care vor fi acordate stimulentele salariale angajaţilor din Ministerul Finanţelor va fi acela al solidarităţii. Nici vorbă despre acordarea stimulentelor pe criterii de performanţă, aşa cum ameninţa Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor. Proporţiile de acordare a stimulentelor vor fi însă diferite.
„Principiul solidarităţii"
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, susţine că în urma negocierilor cu ministrul Finanţelor, sistemul de acordare a stimulentelor pe august şi septembrie a rămas aproape neschimbat. „Singura noutate este că ele nu se mai repartizează exclusiv de către conducere, ci de o comisie în care intră şi sindicatele".
Citiţi şi:
5.661 lei, stimulentul mediu lunar la Ministerul Muncii, în anul 2009
UPDATE Gheorghe Ialomiţianu: Unii directori s-au pus în fruntea listelor pentru stimulente, deşi nu au rezultate
Prima deviere de la regula performanţei s-a produs atunci când s-au calculat coeficienţii pentru fiecare judeţ. Pentru cele cu rezultate foarte bune s-a obţinut un coeficient de aproape 1,4, adică vor primi stimulente în valoarea a 1,4 salarii de încadrare.
Aceste fonduri reprezintă banii atraşi suplimentar la bugetul de stat din zona infracţională şi cea contravenţională (rezultaţi din amenzi, penalizări etc.). Există însă şi judeţe care nu şi-au făcut planul şi au un fond de stimulente foarte mic. Acestea au obţinut coeficienţi de doar 0,3 şi atunci s-a stabilit, povesteşte Oprescu, creşterea la