În Sibiu există două astfel de instituţii, care au în grijă zeci de copii. Aici, micuţii primesc zilnic o masă caldă, sunt ajutati să îsi facă lecţiile şi să se integreze în societate.
CITIŢI ŞI:
Microbuze şcolare noi,pentru cinci localităţi sibiene
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu montează un spectacol pentru copii în germană
Fie că provin din familii defavorizate, monoparentale, cu părinţi plecaţi din ţară, cu venituri reduse ori cu mai mult de doi copii, câteva zeci de copii se bucură zilnic, după şcoală, de căldura şi ajutorul oferit de reprezentanţii celor două centre. „Scopul nostru principal este prevenirea abandonului şcolar sau familial. Cei 28 de copii care vin aici sunt implicaţi în tot felul de activităţi, pentru a-i ajuta să se integreze mai bine în societate. Noi păstrăm şi legătura cu învăţătoarele lor, pentru a observa modificările care apar şi in afara celor cinci ore pe care micuţii le petrec la noi“, spune Edith Gagy, referent la Centrul de zi „Casa Deschisă“, al Parohiei Evanghelice. Aici, pe lângă afecţiune, copiii primesc şi un prânz cald, li se spală hăinuţele, fac duş şi se spală pe dinţi.
Ajutor şi pentru micuţii din Valea Aurie
Şi la Centrul de zi al Asociaţiei "Sfântul Nicolae", alţi 25 de copii din cartierul Valea Aurie beneficiază zilnic de masă, rechizite şi asistenţă specializată la rezolvarea temelor, între orele 12.00 şi 16.00. „ Copiii sunt selectaţi în urma discuţiilor cu reprezentantii şcolilor din cartierul nostru. Sunt copii din clasele I-IV, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, au rămas şomeri, au o situaţie economică precară sau lucrează foarte mult şi nu au unde îşi lăsa copiii“, ne-a spus părintele Simion Săsăujan, care coordonează activitatea Centrului. Pentru că acesta este situată la demisolul bisericii, preotul a început chiar şi contrucţia unei noi clădirii, în