Moes Kassi este doar unul dintre cei cei aproape 500 de străini care au ales să se stabilească în judeţul Bistriţa-Năsăud. După ce a predat ritmurile latine olandezilor, şi-a convins soţia bistriţeancă să se mute definitiv în acest oraş
Bistriţa a crescut, în ultimul an, cu vreo 60 de persoane care au ales să se stabilească aici. Fie că au afaceri cu textile, construcţii sau doar şi-au găsit jumătatea în cel mai nordic burg al Transilvaniei, străinii schimbă, încetul cu încetul, comunitatea oraşului. Moes Kassi sau Natalie Bridges sunt doar doi dintre cetăţenii străini care au ales să facă ceva pentru bistriţeni : un club de salsa şi, respectiv, să facă voluntariat.
„Românii s-au născut dansatori"
Moes are 35 de ani şi s-a născut într-o familie de marocani, în Olanda. Este instructor de dans de mulţi ani şi a venit prima dată în Bistriţa acum patru ani, după ce a cunoscut-o pe soţia lui, o bistriţeancă. „Îmi place Bistriţa pentru că este oraşul potrivit pentru mine. Eu mi-am convins soţia să ne mutăm aici", spune, zâmbind, Moes. Primul contact cu România l-a impresionat pe Moes prin ospitalitatea omenilor de aici. „În Leiden, unde am stat aproape toată viaţa, oamenii nu te invită în casă. Vorbeşti cu ei doar pe stradă. Aici, te cheamă la masă", povesteşte Moes. Acesta mai spune că vrea să împărtăşească pasiunea lui pentru salsa şi cu bistriţenii. „Românii s-au născut dansatori. Sunt oameni veseli, dar care par stresaţi şi care se plâng mult. Dar nu au motive. E destul să se uite în jur şi să observe că au tot ce le trebuie pentru a trăi", crede instructorul de dans. Peste câteva zile va deschide primul club de salsa din oraş şi speră ca şi fiul lui, care are doar câteva luni, să aleagă să rămână în oraşul atât de drag lui.
Un americat face voluntariat pentru bistriţeni
Şi Natalie Bridges a renunţat la viaţa ei di