În mai puţin de cinci luni, peste 120 de angajaţi din această instituţie au renunţat la funcţii pentru a se angaja în străinătate pe posturi similare. Toţi cei care şi-au dat demisia ori s-au pensionat anticipat au făcut-o din cauza salariilor mici şi a orelor suplimentare efectuate din luna ianuarie, fără să fie plătiţi.
Nemulţumiţi de salariile pe care le primesc, 120 de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş au renunţat la posturile lor. „Cei mai mulţi dintre angajaţii care şi-au dat demisia sunt asistenţi medicali cu vechime. Adică specialişti care n-au mai vrut să lucreze pentru salarii mici, în condiţiile în care există salarii chiar şi de 570 de lei", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", directorul de la Protecţia Copilului, Nicolae Boitor.
800 de lei după 9 ani în sistem
Printre cei peste 120 de angajaţi care şi-au dat demisia nemulţumiţi de lefurile pe care le primesc, se numără şi Corina Fechete, educator de nouă ani la „Casa de tip familial" de pe strada Valea Roşie, din Baia Mare. „Eu mi-am dat demisia în luna mai. Eram extrem de nemulţumită pentru că după 16 ani lucraţi în domeniu, dintre care nouă în cadrul instituţiei, aveam aceeaşi încadrare cu un necalificat, deşi am absolvit o facultate şi masterul în curs. Nu aveam cum să trăiesc cu 800 de lei în condiţiile în care lucram peste 250 de ore pe lună, în loc de 176, cât scrie în contractul de muncă", reclamă Corina Fechete. Ea s-a angajat ca educatoare la o grădiniţă privată din municipiu unde este plătită mult mai bine. De la aceeaşi casă de tip familial, din cei 10 angajaţi, au mai plecat alte două angajate: una s-a pensioanat anticipat, iar cealaltă a emigrat.
„Le-am făcut plângere penală"
De cealaltă parte, liderul de sindicat al casei de tip familial, Ioan Mureşan, spune că s-a in