Universitatea “Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi sărbătoreşte 150 de ani de excelenţă academică, ediţiei jubiliare a “Zilelor Universităţii" fiindu-i dedicate zece zile de manifestări. În perioada 20 – 30 octombrie la universitate vor conferenţia personalităţi culturale, vor fi organizate concerte şi expoziţii. Actul de înfiinţare a celei mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară a fost semnat pe 26 octombrie, drept pentru care, cu o zi înainte, la universitate va fi organizat şi un marş aniversar Sursa: Maria Craus
Clubul de radiomotori al universităţii ieşene va transmite în această săptămână în eter indicativul “YR 150UAIC, alocat special universităţii cu ocazia jubileului, şi va lua astfel legătura cu pasionaţi de transmisiuni radio din întreaga lume.
Programul aniversar al UAIC Iaşi debutează mâine, de la ora 17.00, cu o conferinţă susţinută de Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, pe tema “Este România o ţară a culturii?".
Cea de-a doua zi a manifestărilor continuă cu vernisajul expoziţiei “Flori de mină din Maramureş", în Sala Paşilor Pierduţi a universităţii, iar seara, de la ora 19.00, orchestra simfonica “Super" va concerta la Filarmonica “Moldova" sub conducerea dirijorului Victor Gh. Dumanescu.
Marşul universitarilor
Vineri, de la ora 16.30, prof.univ.dr. Virgil Nemoianu va susţine la universitate conferinţa “Un umanism globalizat? Dificultăţi şi posibilităţi", iar pe 27 octombrie, de la ora 16.00, prof.univ.dr. Denis Miéville, de la Universitatea “Neuchâtel", va vorbi publicului despre “La Université moderne entre crainte et espoir".
În aceeaşi zi, de la ora 17.00, publicul ieşean îl va întâlni la universitate pe prof.univ.dr. Andrei Pleşu, care va susţine conferinţa “Parabolele lui Iisus. O analitică a receptivităţii".
Sâmbăta aceasta, la Grădina Botanică a universităţii va fi desch