A făcut cunoştinţă cu instrumentele muzicale acum mai bine de 50 de ani. Pe când avea 6 ani, la insistenţele sale, tatăl i-a făcut cadou prima vioară.
A învăţat totodată pianul iar pe când implinea 12 ani a trecut către un alt instrument muzical pe care l-a îndrăgit chitara. Este unul dintre puţini poli-instrumentişti, având posibilitatea de a cânta nu numai la instrumente cu coarde, dar şi la instrumente de suflat.
„Îmi aduc bine aminte că, elev fiind, am fost cooptat încă din anul I de liceu, în fanfara şcolii. De altfel, fanfara Liceului Nicolae Bălcescu, pe care l-am absolvit, era renumită în întregul oraş şi nu numai", şi-a depănat amintirile profesorul.
Cei care au avut ocazia să participe la serbările legate de aniversarea a 600 de ani de atestare documentară a Brăilei au putut urmări cum în primele rânduri, defilarea de sărbătoare a fost deschisă de Fanfara liceului „Nicolae Bălcescu".
După terminarea facultăţii a primit repartiţie la Casa Pionierilor, actualul Palat al Copiilor. În cei 32 de ani de activitate i-au trecut prin mână mulţi elevi dintre care unii chiar au optat pentru o carieră muzicală.
„Nu am încercat să-i influenţez deloc, le-am lăsat posibilitatea de a se îndrepta către ceea ce le place. Aşa spre exemplu pot aminti două extreme, care ilustrează însă că la Palatul Copiilor se învaţă muzică din plăcere, dar cu profesionalism. Astfel este cazul lui Ninel Cristea, cunoscut ca Ninel de la Brăila şi a lui Alexe Ticuţă care ani de zile a cântat cu grupul Sfinx Experience. Două extreme, manele şi rock, rock progresiv", ne-a explicat profesorul Marian Ciurea.
Numai în ultimii 10 ani a adus diplome şi medalii, desigur pentru locurile I, II, III la peste 30 de concursuri internaţionale şi peste 60 de premii , locuri pe podium , la festivalurile şi concursurile naţionale.
„Am ajuns s