"Patriotismul a ajuns o ruşine! Nu te poţi supăra pe ţară din cauza unora care o conduc... Ţara, aşa cum e ea, are calităţi şi defecte"
Nepotul lui Ion Creangă, arhitectul Horia Creangă, a construit în 1929, pe Bdul Magheru, colţ cu Strada Pictor Verona, un imobil de nouă etaje pe fostul teren al familiei Marghiloman. În această clădire a fost inaugurat Cinematograful Patria.
Student la Politehnică şi câştigător al Festivalului "Primăvara Baladelor", Mihai Pocorschi împreună cu alţi studenţi de la Geologie au început să repete la Casa de Cultură a Studenţilor (Preoteasa) undeva la începutul toamnei anului 1978. Au mai venit unii, au mai plecat alţii, până când s-a legat o trupă din care făceau parte Mihai Pocorschi (chitară, voce), Eugen Sonia (bas), Cristian Lesciuc (chitară solo) şi Boris Petroff (tobe). S-au botezat simplu: Holograf. Ce legătură există între Patria şi Holograf? Atât cinematograful, cât şi trupa fac parte din patrimoniul naţional. Iar în anul de graţie 2010, pe 25 şi 26 octombrie, începând cu ora 20:00, vor fi două concerte unplugged, intitulate inventiv şi sugestiv: Patria Holograf.
Ce forme de relief vor fi în spectacol? Mugurel Vrabete (basistul) răspunde: "Vom avea, în primul rând, o câmpie... Scena de la cinematograf nu permite producţii prea îndrăzneţe. Iar câmpia o vom lărgi... Vom fi noi, cei şapte holografi, plus Marius Baţu, un cvartet de coarde, deci e nevoie de o scenă mai mare...". Holograf a făcut istorie (în muzică) şi iată că acum scrie o istorie recentă... "Cu ocazia acestor două spectacole, scoatem şi o cărticică cu 30 de piese, mai vechi, mai noi, transcrise într-o formă simplă pentru cei care vor să le cânte - spune Mugurel.
Holograful se poate demoda, mai ales astăzi, când există furia noului, care în curând cred că va atinge limita biologică. Dacă o firmă mare de maşini s