Proiectul de lege privind accelerarea proceselor în justiţie a fost adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, 19 octombrie. Au fost 279 de voturi pentru, trei împotrivă şi patru abţineri. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu spune că acest document duce la degrevarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât instanţa să-şi exercite rolul său de unificare a jurisprudenţei.
Proiectul de lege privind accelerarea proceselor în justiţie a fost adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, 19 octombrie. Au fost de 279 voturi pentru, trei împotrivă şi patru abţineri.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu spune că proiectul de lege are scopul de a reaşeza competenţele între instanţele sistemului judiciar, astfel încât aceste competenţe să permită scurtarea termenelor procedurale.
În opinia sa, acest document duce la degrevarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât instanţa să-şi exercite rolul său de unificare a jurisprudenţei.
Deputaţii PSD au anunţat că nu vor vota proiectul, în timp ce parlamentarii PDL, UDMR şi ai minorităţilor au pledat în favoarea textului.
Proiectul de lege fusese adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
"Adoptarea acestui proiect este un semnal politic limpede pentru Comisia Europeană, pentru statele membre, că există în Parlamenul României voinţa politică de a sprijini reforma în justiţie", declară ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.
O replică ironică din partea deputatului PNL, Tudor Chiuariu : "bolnavul cronic care este justiţia nu primeşte medicamentul de care are nevoie, în schimb, primeşte un ceai".
Proiectul de lege privind accelerarea proceselor în justiţie a fost adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, 19 octombrie. Au fost 279 de voturi pentru, trei împotrivă şi patru abţineri. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu spune că acest document duce la degrevarea Înal