Daca esti una dintre persoanele care se intreaba de ce nu investesc companiile aeriene in firmele de catering, astfel incat mancarea din avion sa aiba, totusi, gust, afla ca lipsa gustului n-are nicio legatura cu rea-vointa companiei, ci, mai degraba, cu zgomotul de fond.
Un studiu citat de BBC arata ca, in realitate, zgomotul de fond influenteaza felul in care percepem gustul hranei.
Astfel, un experiment realizat la Universitatea Manchester, in care voluntarii avand in urechi un zgomot de fond comparabil cu cel auzit in avion, au fost pusi sa noteze mancarea primita in functie de mai multe criterii, a aratat ca sarea si dulcele nu sunt percepute la adevarata intensitate in conditiile date.
Testul a fost repetat in liniste deplina, de aceasta data voluntarii neavand nicio problema in a percepe gustul exact al hranei.
Este si motivul pentru care astronautilor NASA li se da mancare cu un gust foarte pregnant. Nici ei nu pot percepe, dintr-un motiv sau altul, decat cu greu gustul hranei. O posibila explicatie ar fi aceea ca zgomotul distrage atentia de la mancare, gustul acesteia nefiind inregistrat fidel.
Cercetatorii sunt de parere ca daca msenii aud ceva placut, atunci si sansele de a le placea mancarea cresc, ipoteza ce urmeaza sa fie verificata in viitor.
Daca esti una dintre persoanele care se intreaba de ce nu investesc companiile aeriene in firmele de catering, astfel incat mancarea din avion sa aiba, totusi, gust, afla ca lipsa gustului n-are nicio legatura cu rea-vointa companiei, ci, mai degraba, cu zgomotul de fond.
Un studiu citat de BBC arata ca, in realitate, zgomotul de fond influenteaza felul in care percepem gustul hranei.
Astfel, un experiment realizat la Universitatea Manchester, in care voluntarii avand in urechi un zgomot de fond comparabil cu cel