Lista celor câteva zeci de salariaţi care vor pleca în şomaj va fi luată în discuţie începând de miercuri. Deşi s-au purtat discuţii pentru redistribuirea pe secţii a personalului medical şi nominalizarea celor care să fie trimişi în şomaj, a venit acum rândul personalului tehnic şi a celui TESA.
"Comisia paritară constituită la nivelul unităţii sanitare se întruneşte miercuri şi începem negocierile pentru stabilirea numărului de angajaţi care vor fi disponibilizaţi. Să vedem cum vom proceda pentru că în Contractul Colectiv de Muncă nu avem criterii aferente pentru muncitori şi personalul TESA. Acestea se vor stabili tot începând de miercuri", ne-a declarat Aurelia Chelariu, liderul Sindicatului "Sanitas" Brăila.
În perioada 1 iulie - 1 octombrie,100 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au plecat acasă.
Potrivit Aureliei Chelariu, alţi 30 de angajaţi sunt pensionabili şi vor ieşi din activitate până l-a sfârşitul acestui an.
Drumul străinătăţii
"Nu ştim ce se va întâmpla în final pentru că sunt şi mulţi salariaţi care au deja dosarele finalizate să plece să lucreze în străinătate, pe bani mult mai mulţi decât aici. Asta înseamnă că vom rămâne şi fără asistenţi", a adăugat preşedintele Sanitas Brăila.
Conducerea Spitalului va trebui însă să se încadreze cu cheltuielile de personal în suma limită de 35 miliarde lei vechi stabilită.
"La 1 ianuarie 2011 acest contract colectiv de muncă va fi desfiinţat şi va trebui să realizăm un altul în conformitate cu prevederile legale", este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Conducerea Spitalului va trebui însă să se încadreze cu cheltuielile de personal în suma limită de 35 miliarde lei vechi stabilită.
Sindicatul respinge această idee. "Contractul colectiv pe ramură este la fel la nivelul