PSD a încercat să o scoată pe Roberta Anastase de la prezidiul Camerei Deputaţilor printr-un amendament depus la o hotărâre. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Mai exact, deputaţii social-democraţi au condiţionat prezenţa la şedinţa solemnă a parlamentului care ar urma să aibă loc pe 2 noiembrie, la Iaşi, cu ocazia împlinirii a 150 de ani ai Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", de prezenţa Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu la prezidiu.
Deputatul PSD Aura Vasile a propus amendamentul care prevedea că şedinţa să fie condusă de vicele Camerei, PDL-istul Ioan Oltean.
"Dacă preşedintele Camerei şi secretarul (Roberta Anastase şi Sever Voinescu- n.r.) care au fraudat votul la legea pensiilor vor prezida, grupul PSD nu participă", a spus social-democrata, care s-a ferit pe tot parcursul intervenţiei de a-i pronunţa numele Robertei Anastase, preferând să o invoce ca "aceasta persoană" sau "dânsa".
"Apreciez tonul dumneavoastră imperativ, dar eu sunt un om paşnic", i-a răspuns vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, care conducea şedinţa.
În cele din urmă, hotărârea privind şedinţa solemnă a trecut de votul deputaţilor, fără solicitările PSD.
De altfel, "subiectul Anastase" a fost motiv de contre între opoziţie şi putere încă de la începutul şedinţei de astăzi a deputaţilor. PSD şi PNL au salutat faptul că PDL-ului i-a venit mintea la cap şi a scos-o pe tuşă pe Anastase. Liberalul Eugen Nicolăescu chiar le-a cerut deputaţilor democrat-liberali să nu mai apleleze deloc la serviciile şefei Camerei.
"Nu a fost decizia noastră să nu conducă şedinţa. Doamna Anastase are alt program care se suprapune cu programul nostru", a replicat liderul grupului PDL Mircea Toader.