Mai bună decât orice bonă, After School este o alternativă educaţională modernă care intră timid pe piaţa giurgiuveană. Firmele „Peter Pann” şi „Şcoala Veselă”, Şcoala nr.10 şi Grădiniţa „Speranţa” oferă servicii profesioniste de supraveghere şi educare a copiilor, după orele de curs.
Numărul şcolarilor din clasele l-lV este, în Girgiu, de 2303. Dintre toţi aceşti prichindei, aproximativ 3% merg la „After School”, locul unde, după orele curs şi până la venirea părinţilor de la serviciu, un personal de specialitate îi supraveghează la efectuarea temelor, le asigură o educaţie complementară celei şcolare şi le oferă un mod plăcut de a petrece timpul liber.
After School, afacere de familie
Diana Mirea este directoare la „Peter Pann” şi Elvira Neacşu conduce „Şcoala Veselă”. Cea dintâi, o tânără profesoară de limba engleză, se consideră o”mămică înlocuitoare”, iar doamna Elvira, profesoară de limba franceză, pensionară, se prezintă ca „bunicuţa înlocuitoare” . Ambele sunt „mari iubitoare de copii” şi şi-au convins familiile că doar o afacere de tip After School le poate aduce satifacţie profesională şi astfel au deschis cele două locaţii. „Eu am lucrat timp de trei ani în Bucureşti, la o grădiiţă particulară. Când m-am săturat de naveta Giurgiu-Bucureşti, soţul meu a decis să mă ajute să deschid un After School.
La rândul său, Elvira Neacşu spune că After School-ul „Şcoala Veselă”, care şi-a deschis porţile la 1 octombrie 2010, i-a fost făcut „cadou” de fiica sa şi de soţul acesteia, pentru a-i „alina dorul” de şcoală.
Ca afacere, After School, este la Giurgiu, una de criză. Cele două firme percep 500 de lei pentru serviciile oferite şi acceptă plata în rate. În aceşti bani, copiii sunt aduşi de la şcoală cu