Cea mai scumpă proprietate se vinde cu 350 de euro metrul pătrat şi este situată pe Bulevardul Mihai Eminescu.
Botoşănenii care vor să-şi construiască casă în oraş au şanse minime să-şi ducă visul la împlinire. În municipiu mai sunt disponibile maxim zece loturi de teren, majoritatea situate în centru şi scoase la vânzare cu preţuri foarte mari.
Explicaţia valorilor ridicate, spun experţii imobiliari, vine tocmai din faptul că oferta este foarte redusă. Aceştia adaugă că cel mai scump teren, dar şi cel mai bun, este situat pe Bulevardul Eminescu, la intersecţia cu strada Petru Rareş. Lotul are 1.000 de metri pătraţi, iar proprietarii cer 350.000 de euro. Nu şi-au găsit cumpărători, deşi l-au postat spre vânzare acum doi ani.
Soluţia: casă veche cumpărată şi demolată
„Terenuri mari, de peste 350 de metri pătraţi, pe care poţi să-ţi faci o casă, nu mai găseşti în Botoşani. Sunt însă şi terenuri mai ieftine, între 150 şi 250 de euro metrul pătrat, dar care sunt mici şi n-au deschidere mare la stradă. În imobiliare, este singurul domeniu în care preţurile nu au scăzut“, a spus Cornel Timofte, expert imobiliar.
O soluţie, crede acesta, este cumpărarea unei case vechi, care apoi să fie demolată. De altfel, rubricile de mica publicitate sunt pline cu anunţuri prin care sunt scoase la vânzare casele vechi din oraş. Un astfel de imobil este situat la doar 500 de metri distanţă de cel mai scump teren din oraş. Proprietarii cer pe construcţie şi pe 700 de metri pătraţi 59.000 de euro. În oraş sunt însă şi câteva zeci de case începute, care sunt scoase la vânzare pentru că proprietarii nu mai au bani ca să le termine. Acestea se vând la preţul unui apartament cu două camere.
Teren în afara oraşului, varianta de avarie
Botoşănenii care vor să-şi construiască o casă pe pământ îşi cumpără terenuri la periferie sau chiar în