Nu doar şoferii, ci şi riveranii resimt disconfortul cauzat de lucrările contractate de firma omului de afaceri Costel Căşuneanu.
Cea mai mare problemă în trafic apare pe tronsonul afectat de lucrări cuprins între intrarea în oraş şi până la intersecţia străzii Petru Movilă cu şoseaua de centură. Din cauza săpăturilor necesare pentru reparaţiile la reţelele subterane, suprafaţa carosabilă s-a redus la jumătate. „Mai acordăm prioritate celor care vin din sens invers. De multe ori, se circulă maşină pe lângă maşină, că aproape ne atingem oglinzile retrovizoare“, spune Mircea Vasiliu, şofer.
Nici pietonii nu se simt mai bine. Ei sunt obligaţi să circule doar pe o parte a străzii. Pentru a intra în curţi, riveranii trec prin şanţuri. „Cu maşina nu poţi să intri până când nu astupă şanţul, iar pe jos trebuie să ocoleşti“, se plânge Nicolae Ciobanu, un locuitor din zonă.
16,9 milioane de lei pentru regele asfaltului
Edilii recunosc că lucrările demarate în vară sunt în întârziere, dar spun că vor încerca să scurteze timpul în care circulaţia se desfăşoară în condiţii de şantier. „Nu suntem mulţumiţi de lucrări, dar au fost motive obiective care au dus la întârzieri, respectiv devierea reţelelor de apă şi gaz. Sperăm să terminăm până la sfârşitul anului porţiunea în care drumul este decopertat“, spune city managerul Bogdan Puşcaşu.
Proiectul de reabilitare a străzii ce asigură ieşirea din municipiu spre oraşul Bicaz are o valoare de 16,9 milioane de lei, iar lucrările sunt contractate de firma Pa&Co Oituz a omului de afaceri Costel Căşuneanu. 12,3 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar diferenţa este asigurată de Guvern şi Primăria Piatra Neamţ. „În mod normal, la sfârşitul lunii noiembrie ar trebui să fie turnat asfaltul, rămânând ca stratul de uzură să fie aşternut anul viitor, când se încălzeşte“, expl