Elevi din scoli din Italia, Turcia, Bulgaria si de la Liceul Teoretic din Lupeni au fost invitati sa ia parte la unul dintre cele mai ample programe Comenius ce au loc in Europa si care vizeaza biodiversitatea.
Proiectul poarta numele "Puterea magica a apelor si plantelor" si Romania, respectiv municipiul Lupeni este cea de a treia destinatie, dupa Bulgaria si Turcia.
Toti participantii, profesori si elevi s-au ales cu experiente de viata, scopul lor fiind acela de a promova o viata mai curata si fara poluare.
"Proiectul presupune derularea mai multor activitati in fiecare din cele patru scoli straine partenere, iar rezultatele ajung sa fie simtite in toate acestea. Este cea de-a treia intalnire care are loc la liceul din Lupeni, unde va avea loc un simpozion avand ca tema rezervatii ale biosferei. Urmeaza cu totii sa intelegem ce inseamna toleranta, diversitate si care este puterea magica a apelor si a plantelor ",declara Daniel Ianosi, director Liceul Teoretic Lupen.
Organizatorii s-au ingrijit ca strainii sa vina in aceasta zona si sa afle cat mai multe lucruri despre Parcul National Retezat si despre Straja, locul in care sunt cazati pe toata perioada in care se desfasoara proiectul.
"Ca si gazda m-am ocupat de intreaga echipa de invitati si am incercat sa le oferim un program divers. Pentru a ne vedea imprejurimile i-am cazat in Straja, iar astazi avem programata o vizita in Parcul National Retezat", spune Stefania Chelaru, organizator.
Cu ce s-au ales participantii? Cu o experienta de viata, cu obiceiuri si traditii locale si cu noutati legate de cultura fiecarui popor.
"Ne-am ales cu o experienta europeana si in al doilea rand avand in vedere tema elevii care au venit la noi si cei care au mers la ei vor afla lucruri diferite despre ecosistem, traditii, cultura apa si plante in