De teama motiunii, dar si in contextul vizitei delegatiei FMI in Romania, PD-L incearca din rasputeri sa-si tina parlamentarii aproape pentru a fi evitate eventualele "tradari".
Unii lideri ai PD-L au trecut insa la declaratii amenintatoare. Constient fiind ca motiunea ar putea sa treaca, Cezar Preda a vorbit, marti, pentru prima data, de alegeri anticipate. Si Sebastian Lazararoiu a declarat, la randul sau, ca "PD-L va avea un esec daca nu se va reforma in interior", dupa cum titreaza 'Evenimentul Zilei'.
Speriati ca vine motiunea, "premierul ii scoate in oras pe parlamentarii PD-L", anunta 'Romania Libera', in editia de marti, precizand ca "Emil Boc strange randurile pentru sustinerea Guvernului". Despre "masurile disperate ale PD-L inaintea motiunii" amintesc si jurnalistii de la 'Adevarul'.
Despre vizita FMI, care vine intr-un context nesigur, scrie 'Gandul', precizand ca "Guvernul negociaza cu FMI scaderea taxelor pe salarii" si facand calcule vizavi la "ce castigi si ce pierzi" din toate acestea. Indiferent de tensiunile clasei politice, un lucru este cert pentru 'Jurnalul National': "evaluarea din partea FMI este una stricta".
Adevarul: Masurile disperate ale PD-L inaintea motiunii
Speriati ca ar putea pierde scaunele puterii, democrat-liberalii au inceput sa faca nenumarate calcule din care reies zece posibili "dezertori", printre care figureaza si cei care au votat la motiunea din primavara: Mircia Giurgiu, Clement Negrut, Daniel Oajdea, dar si Teo Trandafir.
Pe aceeasi lista se afla si Mihaela Sandru, Bogdan Cantaragiu, precum si Daniel Geanta, "aflat deja cu un pas in afara partidului", scrie Adevarul.
PD-L nu este singurul partid care face calcule. In urma socotelilor facute de PNL si PSD, 226 de voturi ar fi relativ sigure, fata de necesarul de 236. In aceste conditii, soc