Începând de luna viitoare, Prima TV va difuza emisiunea „Şcoala de bune maniere“, în care vedeta TV va avea rol de profesoară. Producţia este una de divertisment, dar are și rol educativ, încercând să educe opt fete vulgare, care nu ştiu ce sunt politeţea şi feminitatea.
Reporter: În ce a constat preselecţia prin care le-aţi ales pe cele opt concurente? De ce „calităţi" a fost nevoie pentru a intra la „Şcoala de bune maniere"?
Andreea Raicu: Preselecţia fetelor care participă la „Şcoala de bune maniere" a durat aproape două luni. Fiecare dintre participante a avut de susţinut, iniţial, un test psihologic, iar apoi un interviu „face to face" cu echipa de producţie. Au fost cele care s-au remarcat printr-un comportament rebel şi o atitudine ce se cerea „educată". Vulgaritatea, distanţa faţă de curtoazie, promiscuitatea, caracterul violent şi o pronunţată absenţă a „feminităţii" sunt „calităţile" care le-au recomandat pe cele opt „domnişoare" alese la final. Lor le este dedicată „şcoala de bune maniere" şi penru cele asemnea lor s-a construit acest demers.
În postura de „profesoară", ce le vei învăţa pe fetele lipsite de bune maniere?
Elevele acestei şcolii au nevoie de informaţii primare, de la nivelul elementar al politeţii încolo. Aşadar, începem cu abecedarul. Apoi vom evolua până la detalii legate de felul în care se „construieşte" percepţia celorlalţi despre tine. Vor învăţa să facă o impresie plăcută atât prin felul în care arată, cât şi prin atitudine şi gesturi. De-a lungul celor 30 de zile de cursuri intensive, participantele vor învăţa despre puterea aspectului şi a limbajului, atât verbal, cât şi non-verbal, le voi instrui în arta vestimentară şi le voi dezvălui secretele esteticii. În responsabilitatea mea cade adaptarea la prezent a „bunelor maniere" de altă dată. Practic, voi reprezenta interfaţa dintre „eticheta aris