Corina este o tânără pictoriţă care a avut expoziţii atât la Şcoala Populară de Arte, cât şi la Muzeul Juţean Teleorman. Pictura a fost la început un hobby pentru ea, dar acum vrea să facă din asta o profesie.
Corina Constantin pictează peisaje, portrete şi schiţe din viaţă. Metodele ei preferate de pictură sunt uleiul, cărbunele şi creionul. Aceasta este pasionată şi de designul interior. În acest scop a încercat şi pictura murală. Cu toate astea a ales să facă facultatea de litere pentru s-a gândit că nu poate să facă bani din asta.”La început de drum iei în considerare şi partea financiară. Mai ales că eu în liceu nu am făcut desen şi nu am fost îndrumată de nimeni”, explică artista. Tânăra şi lucrează, de curând, ca profesor-meditator la after-school-ul „Academia” din Bucureşti. Aici predă engleza copiilor din clasele I-IV şi spune că îi place lucrul cu copiii.
Tabloul preferat, intitulat „Paradisul pierdut”, reprezintă o scenă din filmul „Coriştii” care a impresionat-o pe pictoriţă. „Filmul spune povestea unor copii dintr-un internat, care datorită calităţilor lor şi a unui profesor care se implică, reuşesc în viaţă,” explică Corina.
Pictoriţa urmează de cinci ani cursurile Şcolii Populare de Arte. Acum este în ultimul an, pentru că a întrerupt studiile de câteva ori. „M-am înscris la Şcoala Populară de Arte din Alexandria pentru că am considerat că talentul fără practică şi îndrumare nu înseamnă nimic. Aici o am ca profesoară pe doamna Cristina Purcărea. Cu ajutorul dânsei am reuşit să expun. Este o doamnă extraordinară cu un talent deosebit la desen”, spune pictoriţa.
Expoziţii la palat şi bibliotecă
Corina povesteşte că din copilărie a început să iubească desenul şi pictura. „La început era un hobby, dar am decis să fie ceva mai mult, ceva mai serios. Nu credeam că mă pot înscrie la şcoală de la vârsta asta, da