Şah mat: una din cele două licenţe de televiziune digitală va merge la Societatea Naţională de Radiocumunicaţii (SNR). Potrivit ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme, dacă SNR nu ar obţine aceată licenţă, ar trebui să concedieze 750 de salariaţi.
"Fără o licenţă de televiziune digitală, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) va avea mari probleme în viitor. Practic, cu ajutorul viitoarei licenţe pe care o va opera, societatea nu va mai fi obligată să dea afară din personal, cel puţin în următorii doi-trei ani, în condiţiile în care, în urma a două procese de audit, a reieşit că aproape 750 de salariaţi ar trebui disponibilizaţi", a spus Vreme, citat de Mediafax.
Ministerul Comunicaţiilor nu este la prima încercarede atribuire a unei licenţe către SNR
Ministerul Comunicaţiilor a vrut să atribuie Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR) una din licenţele pentru tranziţia la televiziunea digitală terestră până cel mai târziu la 1 august, pentru suma de 1 milion de euro. Propunerea a fost însă respinsă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, stabilirea câştigătorilor procedurilor de selecţie se va face "cel mai târziu până la data de 15 octombrie 2010, pentru două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru acordate prin proceduri de selecţie comparative distincte" şi "cel mai târziu până la 01.08.2010, o licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru va fi atribuită SNR", potrivit Mediafax.
Şi reglementatorul pieţei - ANCOM - nu a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern.
De ce a respins CNA proiectul?
Proiectul Ministerului Comunicaţiilor "încălca mai multe acte normative şi în primul rând legea audiovizualului, dar şi o ordonanţă de urgenţă cu putere de lege care se referă la domeniul comunicaţiilor", potri