În opinia sa, copilul este "recompensa vieţii" şi de aceea consideră că trebuie acordată o atenţie deosebită tinerei generaţii.După ce a predat discipline tehnice timp de cinci ani, fiind absolvent de Politehnică, după ce a obţinut definitivatul şi gradele didactice corespunzătoare, în 1999, a intrat în Poliţie.
La Poliţia de Proximitate îşi desfăşoară activitatea din 2006, după ce timp de patru ani, din 2002, a lucrat în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Brăila.
Victor Stratu are două brevete de invenţie în stomatologie
"Imediat ce mi s-a oferit ocazia, am depus raport pentru intrarea în cadrul compartimentului, iar de atunci îmi desfăşor activitatea într-o zonă destul de amplă - cartierele Plantelor, Islaz, Comorovca, Calea Galaţi, între Bulevardul Independenţei şi podul Brăiliţa, o zonă cu aproximativ 18.000 de suflete. Am o parohie mai mare ca a unei biserici", susţine agent şef Adriana Urse.
De luni până vineri, la diferite intervale orare, poate fi găsită la Postul de Poliţie din Piaţa Săracă.
Copilul, recompensa vieţii
Cum în zona pe care o are de acoperit sunt şi multe şcoli, consideră că a reuşit să stabilească o relaţie frumoasă cu personalul didactic şi cu elevii şi i se pare foarte important acest lucru, cu atât mai mult cu cât "copilul este recompensa vieţii", după cum afirmă.
"Formaţia iniţială de cadru didactic mi-a permis să abordez cu uşurinţă activităţile în unităţile de învăţământ. Mi-e foarte uşor să vorbesc cu copii. Am mari satisfacţii", spune Adriana Urse.
Nu-i place să vorbească despre "elevi-problemă", spunând că în astfel de situaţii este vorba doar despre lipsa de comunicare. Îi plac oamenii care spun ce gândesc, apreciază bunul simţ şi i se pare important ca oamenii să aibă răbdare unii cu ceilalţi. "În afară de Hitler, toţi merităm o a doua şan