Tot mai multi europeni se aboneaza la internet in banda larga si la televiziunea digitala in cadrul unor „pachete” de servicii grupate, cu preturi fixe, dar in acelasi timp utilizatorii acestor servicii sunt foarte ingrijorati in legatura cu preturile platite, arata un sondaj Eurobarometru realizat anul trecut de Comisia Europeana, in cursul caruia au raspuns locuitori din 27 000 de gospodarii din intreaga UE.
Astfel, in jur de 43 % (87,2 milioane) dintre cele 202,9 milioane de gospodarii la nivelul UE nu aveau anul trecut acces la internet, iar una din cinci gospodarii chestionate a precizat ca motivul pentru care nu dispune de o conexiune internet la domiciliu il constituie costurile ridicate. Astfe
Comisia Europeana isi doreste ca toti europenii sa aiba acces la internet cu viteza de 30Mbps pana in 2020 si sa faca posibil ca, pana la acea data, cel putin 50% dintre gospodariile europene sa se poata abona la conexiuni de internet cu viteze de peste 100 Mbps.
Conform datelor Comisiei Europene, pana anul trecut circa 30% (150 de milioane de persoane) dintre cei 500 de milioane de locuitori ai Europei nu utilizasera niciodata internetul.
In timp ce multi dintre cei care nu dispun de o conexiune internet la domiciliu afirma ca internetul nu-i intereseaza, 35% dintre utilizatorii de internet acceseaza retelele de socializare.
Totodata, 22% dintre gospodariile cu acces la internet utilizeaza computerele personale pentru a efectua apeluri vocale pe internet.
Numarul gospodariilor care utilizeaza internetul in acest scop este de doua ori mai mare in cele 12 noi state membre decat in celelalte 15.
Dintre gospodariile care dispun de conexiuni internet in banda larga, 30% afirma ca viteza de descarcare nu se mentine constanta, 36% se confrunta cu intreruperi de conexiune si 24% declara ca nivelul de performanta al conexiunii