Monumentul a fost refăcut în anii ’90, iar acum este lăsat pradă degradării.Administraţia Târgoviştei nu a găsit nicio întrebuinţare pentru această clădire, structurată pe patru nivele: subsol, parter şi două etaje.
Poarta Bucureştiului, obiectiv istoric de o deosebită însemnătate pentru Cetatea celor 33 de voievozi, a fost lăsată de izbelişte. În anii ’90, autorităţile locale, sprijinite de un arhitect, au încercat să reconstituie cu exactitate ineditul monument, iar acum un iz de istorie îl întâmpină pe călător de cum păşeşte pentru prima dată în Târgovişte.
În primii ani, Poarta Bucureştiului a fost întreţinută, ba era chiar şi păzită. În momentul de faţă, a ajuns a nimănui. Încăperile de la subsol, parter şi cele două etaje sunt copleşite de mizerie şi uitare. Ne-au spus oamenii care locuiesc în apropiere că, uneori, aici îşi găsesc adăpost cerşetorii.
„Să ştiţi că ne doare când vedem aşa ceva. Avem un oraş plin de locuri în care freamătă istoria, dar nu sunt puse în valoare. Uitaţi-vă aici, la Poarta Bucureştiului, câtă nepăsare să laşi un asemenea monument în părăsire”, spune Manole Chiriţescu, un pensionar din Micro XI.
Târgoviştea, repetentă la informare turistică
Primăria Târgovişte a iniţiat un amplu program de promovare a monumentelor, bisericilor şi mănăstirilor din oraş şi din împrejurimi. Primarul Gabriel Boriga ne-a spus că urmează să se înfiinţeze şi un punct de informare turistică, instituţie care în alte municipii reşedinţă de judeţ funcţionează de ani de zile.
„La începutul anului viitor, vom inaugura un centru de informare turistică. Îl vom amplasa pe Platoul Prefecturii. Vom pune totul la punct pentru a oferi celor interesaţi informaţii utile cu privire la obiectivele istorice şi turistice din municipiul Târgovişte şi nu numai. Centrul va fi deservit de personal calificat. În fiecare oraş ist