Joburile „murdare“ sau cele care presupun un înalt grad de risc sunt de neconceput pentru foarte mulţi dintre noi. Ne plângem de multe ori de meseria pe care o avem. Ba că nu e bine plătită, ba că e plictisitoare. Există însă oameni care ar avea motive reale să fie nemulţumiţi.
Ni se pare normal ca pentru orice slujbă din lume, fie ea periculoasă, fie dezgustătoare, să existe oameni dispuşi să-şi asume riscurile. Numai că mulţi dintre noi nici măcar nu s-ar gândi să se înhame la aşa ceva. Totuşi, cineva trebuie să facă şi lucrurile pe care majoritatea le exclud din start, notează agenţia Rex. Deşi cei care ajung să aibă aceste meserii ar avea motive întemeiate să se plângă, lucrurile nu stau tocmai aşa.
Citiţi şi: Meserii care afectează auzul
Poliţiştii au o meserie percepută în mod tradiţional ca fiind periculoasă, îmbrăţişată, în general, de cei care visează să devină eroi. Profesia le demonstrează însă practicanţilor că între aşteptări şi realitate sunt diferenţe foarte mari. Dar riscurile există. Poliţiştii trebuie să fie gata de acţiune la orice oră din zi şi din noapte, pot fi oricând în bătaia puştii şi nu au voie să rateze niciun amănunt de la locul faptei.
Pompierii sunt văzuţi drept oameni de încredere, capabili de intervenţii dificile. Este sarcina lor să se lupte cu flăcările, să ajute sute de persoane care şi-ar putea pierde locuinţele sau ale căror vieţi sunt în pericol. Pompierii sunt pregătiţi şi echipaţi însă pentru a interveni şi în alte situaţii de urgenţă, cum ar fi accidentele de maşină sau prăbuşirea unor clădiri. O muncă deloc uşoară, care-şi ia adesea tributul.
Militarii sunt percepuţi ca oameni pregătiţi în orice moment, gata să sară în bocanci dacă datoria îi cheamă. Cei care se deplasează în teatrele de operaţiuni simt pe pielea lor ce înseamnă să fii cu adevărat în pericol. În alte colţuri ale l