Reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional discută astăzi cu autorităţile române, în cadrul noii misiuni FMI ce vizează evaluarea performanţelor economice ale României. Aceasta este a şasea misiune a Fondului, în România, şi se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20 octombrie - 1 noiembrie.
UPDATE 11.30 Creşterea salariului minim de la 600 de lei în prezent ar putea descuraja angajările, astfel că autorităţile trebuie să fie precaute dacă vor lua o astfel de decizie, a declarat miercuri şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
"Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările şi trebuie să fii foarte precaut dacă iei o astfel de decizie", a declarat Franks, după întâlnirea cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, informează Mediafax.
UPDATE 10.00 Programul misiunii Fondului Monetar Internaţional a început miercuri dimineaţă, cu o reuniune a oficialilor români şi străini la Ministerul Muncii.
Negociatorul-şef pentru România,Jeffrey Franks, a declarat astăzi că cifrele care reflectă evoluţia economiei româneşti arată deocamdată destul de bine. Totuşi, el a atras atenţia că acestea sunt consideraţii preliminare, analiza experţilor de la FMI fiind abia la început.
Franks a făcut referire la Legea pensiilor şi la Legea salarizării unice, două subiecte ce urmează să fie discutate la reuniunea de la Ministerul Muncii. "Vom analiza care sunt dorinţele Guvernului român", a precizat şeful misiunii FMI, care a subliniat că "este important ca Legile pensiilor şi salarizării unitare să fie aprobate cât mai repede". Prezent la discuţii, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat că Legea salarizării unitare are termen limită pentru a fi aprobată: sfârşitul lunii octombrie.
Delegaţia Fondului va lua în discuţie şi posibilitatea majorării salariului minim: "Vom discuta dacă există avantaje în ridicarea