Teoria conform careia oamenii primitivi se hraneau mai ales cu carne este pusa sub semnul intrebarii de o noua cercetare, ce a scos la iveala faptul ca ei prelucrau anumite plante, fiind capabili chiar sa obtina un tip de faina.
Pana acum se credea ca inainte de aparitia agriculturii, oamenii cavernelor aveau o alimentatie saraca in carbohidrati. Insa oamenii de stiinta italieni au descoperit, pe niste pietre de macinat vechi de 30.000 de ani, recuperate din situri arheologice din Rusia, Italia si Cehia, urme de cereale, semn ca acestia le procesau, relateaza Daily Mail.
S-au descoperit, printre altele, urme microscopice de rizomi de feriga, bogata in glucide complexe, de tipul amidonului, o sursa bogata de carbohidrati si energie.
Cercetatorii italieni sunt de parere chiar ca oamenilor din acele vremuri nu le era straina nici faina, pe care o obtineau din procesarea diferitelor plante, ceea ce sugereaza faptul ca dieta lor era mai complexa decat credeam, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.
Teoria conform careia oamenii primitivi se hraneau mai ales cu carne este pusa sub semnul intrebarii de o noua cercetare, ce a scos la iveala faptul ca ei prelucrau anumite plante, fiind capabili chiar sa obtina un tip de faina.
Pana acum se credea ca inainte de aparitia agriculturii, oamenii cavernelor aveau o alimentatie saraca in carbohidrati. Insa oamenii de stiinta italieni au descoperit, pe niste pietre de macinat vechi de 30.000 de ani, recuperate din situri arheologice din Rusia, Italia si Cehia, urme de cereale, semn ca acestia le procesau, relateaza Daily Mail.
S-au descoperit, printre altele, urme microscopice de rizomi de feriga, bogata in glucide complexe, de tipul amidonului, o sursa bogata de carbohidrati si energie.
@N_