Oficial, în şedinţa de Guvern, a fost o discuţie banală pe cele două legi care au trecut cu ajutorul PD-L şi UDMR. "A fost o discuţie astăzi de dimineaţă între premier şi ministrul Finanţelor, iar, în urma acestia, s-a ajuns la concluzia că propunerile legislative nu sunt în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară trimisă Parlamentului de către Guvern", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean. "Fiind încă în procedură parlamentară (actele normative- n.r.) nu pot da detalii", a completat aceasta când a fost întrebată ce soluţii s-au desprins pentru rezolvarea situaţiei.
Boc, în dublu rol: poliţistul bun şi poliţistul rău
Neoficial, premierul Emil Boc i-a reproşat ministrului Muncii, Ioan Botiş, că nu a fost informat corect asupra legilor adoptate de Camera Deputaţilor, iar acesta i-a replicat că nu înţelege de ce este el criticat pentru acte normative legate mai mult de Finanţe. "Trebuia să ştii, ce s-a întâmplat ? De ce nu ai fost informat, asta înseamnă că ai tăi consilieri nu îşi fac treaba", i-a spus Boc lui Botiş, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. Boc i-ar fi amintit însă că a fost votată şi legea care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei şi că trebuia să fie "la curent" cu acest act normativ. Ulterior, nsă şeful Executivului a încercat să aplaneze reproşurile la adresa ministrului, spunându-i că nu are de ce să fie supărat.
"Suntem supăraţi noi pe noi înşine, nu pe cineva anume", i-a spus Boc lui Botiş, potrivit surselor citate.
Vina a încercat apoi să fie pasată pe umerii altora: consilierii parlamentarilor şi cei ai miniştrilor prezenţi la vot, dar şi pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu. Premierul l-a întrebat pe Iliescu de ce nu a fost prezent la dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar acesta a motivat că a avut obligaţii similare la Senat. "Concluzia Guvernului