Producţiile sud-coreene de la tvr au audienţe bune. Printre fani se numără şi Andrei Pleşu. „Furtună la palat“, „Secretele de la palat“, „Damo“ „Legendele palatului: doctorul Hur Jun“ satisfac nevoia de producţii TV de calitate.
Seria producţiilor sud-coreene a început în ianuarie 2009, la TVR 1, cu „Giuvaierul palatului", care a fost reluat şi anul acesta. Dacă la primele episoade afinitatea publicului n-a fost evidentă, al doilea serial, „Furtună la palat", a confirmat că românii vor şi altceva decât telenovelele sud-americane sau autohtone. Au urmat „Secretele de la palat", „Damo" şi în prezent „Legendele palatului: doctorul Hur Jun".
Surpriza audienţelor
Potrivitpaginademedia.ro, în luna aprilie, audienţele înregistrate „Secretele de la palat" au întrecut Telejurnalul de la ora 20.00. Peste 442.000 de telespectatori s-au uitat la fiecare episod. Doar emisiunea „O dată-n viaţă" şi meciurile din UEFA Champions League au depăşit serialul coreean. Pentru cei convinşi că producţiile autohtone sunt singurele care au succes la public, cifrele arată o altă realitate.
Serialul coreean s-a „bătut" cu „Happy Hour" (Pro TV) şi „Acces Direct" (Antena 1). Dacă în aprilie „Secretele de la palat" era urmărit, în medie, de 442.000 de persoane, pe acelaşi tronson orar, la Cătălin Măruţă se uitau aproximativ 561.000 de persoane, iar la Mădălin Ionescu - 536.000.
În prezent, aventurile doctorului Hur Jun au parte de o audienţă medie de 263.000 de telespectatori, la nivel urban. Povestea vieţii lui Hur Jun, care a trăit în secolul al XVI-lea, la circa 50 de ani după moartea lui Dae Jang Geum, prima femeie medic (eroina din „Giuvaierul palatului"), a impresionat diferite tipologii de telespectatori, care au în comun preferinţa pentru un produs TV de calitate superioară. Scriitorul Andrei Pleşu chiar a dedicat un editorial serialului „Giuvaierul palat