Biserica Ortodoxă i-a pomenit, joi, pe Sfinţii Ardeleni: Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori Visarion şi Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea, Sfinţii Părinţi Mărturisitori şi Mucenici Ioan din Galeş şi Moise Măcinic. Tot joi s-au împlinit şi 12 ani de la ridicarea la rang de arhiepiscopie a eparhiei de Alba Iulia şi a chiriarhului locului, la rang de arhiepiscop. De 18 ani, sărbătoarea Sfinţii Ardeleni prilejuieşte, la Alba Iulia, organizarea unor manifestări culturale şi duhovniceşti pentru iubitorii de spiritualitate. În Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia s-a desfăşurat, joi dimineaţă, slujba religioasă, la care au luat parte Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, alături de PS Visarion, Episcopul Tulcii, PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei şi PS Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului şi un sobor de 20 de preoţi şi diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, PS Timotei a rostit un cuvânt de învăţătură.
Expoziţie şi lansare de carte
De la orele amiezii, joi, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziţiei „Et in Athos ego” (n.r. „Şi eu am fost în Athos”) al Grupului Prolog. Tot atunci a avut loc şi lansarea cărţii cu acelaşi titlu „Et in Athos ego”, apărută la Editura Reîntregirea. Prezentarea expoziţiei şi a cărţii a fost făcută de Costion Nicolescu de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Au fost prezenţi membrii Grupului Prolog, pictorii: Mihai Sârbulescu, Constantin Flondor, Ionică Grigorescu şi Alexandru Antonescu.
Grupul Prolog a făcut, anul trecut, un pelerinaj de 10 zile în Sfântul Munte Athos, perioadă în care pictorii au realizat mai multe schiţe şi tablouri, ce au fost expuse acum la Alba Iulia. Expoziţia cuprinde 73 de schiţe şi tablouri realizate de membrii grupului Prolog şi va fi deschisă publicului p