Cele mai mari spitale din Craiova au găsit o modalitate să păstreze toţi angajaţii TESA, cu toate că, potrivit noilor normative de personal stabilite de Ministerul Sănătăţii, numărul acestor angajaţi ar trebui să scadă drastic de la 23 octombrie.
Astfel, Spitalul de Urgenţă Craiova ar fi trebuit să disponibilizeze 49 de angajaţi din cei 119, iar Spitalul Municipal „Filantropia“ ar fi trebuit să dea afară 30 din 70 de angajaţi. Sub presiunea sindicatelor, ambele spitale au găsit soluţia salvatoare: redistribuirea personalului excedentar către compartimentul de evaluare şi statistică medicală. Un compartiment despre care Ordinul 1224/2010, privind normativele de personal pentru asistenţa medicală spitalicească, nu precizează decât că există şi că „normarea în cadrul acestui compartiment se face la posturi fixe generale, iar încadrarea va fi corespunzătoare categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în această structură“. Cum nu există alte precizări, toţi angajaţii TESA care nu au loc în noile normative de personal tehnic economic, informatică, administrativ şi de deservire vor fi încadraţi aici.
Se fac angajări
Şi cum disponibilizări nu vor fi, se vor face, în schimb, angajări de cadre medicale. Pe 25 octombrie, la Spitalul de Urgenţă Craiova va avea loc concurs pentru ocuparea a nouă posturi de asistenţi medicali, trei posturi de infirmiere şi a unui post de îngrijitoare.
Conducerea Spitalului Municipal „Filantropia“, în schimb, nu este prea mulţumită pentru că nu a primit aprobare să scoată la concurs decât patru din cele 38 de posturi solicitate. „Am solicitat Ministerului Sănătăţii să ne aprobe deblocarea a 18 posturi de asistenţi medicali, patru de infirmiere, şase de îngrijitoare şi zece posturi de medici. Am primit aprobare doar pentru două posturi de medic specialist (unul de neonatologie şi unul de ginecologie)