Cu onoarea, reputaţia şi prestigiul nu te poţi juca, mai ales atunci când este vorba despre Elena Udrea. Demnitatea doamnei ministru are o cotă de piaţă evaluată de ea însăşi la 100.000 de lei. Că-i mult, că-i puţin, ce mai contează, cert este că Elena Gabriela Udrea la atât şi-a preţuit cinstea atunci când a dat în judecată Jurnalul Naţional, cerând daune morale în suma respectivă. Prejudiciul de imagine pe care-l invocă în motivele depuse la plângere s-ar afla în articolul "Udrea vrea să pună mâna pe publicitatea din Capitală", publicat la data de 28 septembrie 2010.
Materialul respectiv a avut la bază un regulament emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde este angajată doamna. Înainte de a dezvolta subiectul legat de publicitatea stradală, revenim la onoare şi reputaţie, cuvintele-cheie invocate în instanţă. Cu sufletul curat şi plină de intenţii pozitive, Elena Udrea s-a aşezat zilele trecute în faţa calculatorului şi şi-a dat frâu liber imaginaţiei, postând pe blogul său un articol de-o moralitate "irefutabilă". "Adevărul despre stăpânii din presă" este titlul postării în care doamna ministru îşi exprimă părerea despre ziarişti.
"După stenogramele apărute în presă, văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi... Iar «jurnaliştii» angajaţi la SOV şi Voiculescu sunt simpli executanţi, nu degeaba le spuneam eu «dactilografi». Sau pur şi simplu tonomate." Pentru salba de jigniri aduse, Jurnalul Naţional o dă în judecată pe Elena Udrea pentru limbajul calomnios.
Revenind la subiectul ce i-a pus deştele în mişcare ministrului Dezvoltării, adi