Un adevărat spectacol de culori şi veselie s-a dat pe culoarele Şcolii Internaţionale din Bucureşti, în cadrul săptămânii dedicate ţărilor din care provin copiii. Pe culoarele şcolii era mai ceva ca la Naţiunile Unite. România, Turcia, China, Indonesia, Brazilia, India, Ungaria, Elveţia sunt doar câteva ţări din care provin elevii de la această şcoală.
Fiecare a defilat în costum popular naţional, iar familiile lor au pregătit câte ceva specific de mâncare din ţara respectivă. Copiii erau fericiţi că pot oferi şi un spectacol în faţa invitaţilor. O atmosferă plăcută separa şcoala de restul lumii. N-am putut să nu-mi aduc aminte de şcoala din Vedea, adoptată de Adevărul şi de sărăcia de acolo.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA ŞCOALA INTERNAŢIONALA
Două şcoli, două lumi. Una normală, în care elevii învaţă la standard internaţional, e drept pe bani, iar o alta în care elevii sunt ţinuţi la nivelul secolului trecut, din cauză că statul nu avut niciodată bani pentru ei.
Ce-i desparte pe aceşti copii? Entuziasmul unor oameni şi neputinţa altora. Şcoala Internaţională a pornit în 1996, că o necesitate, la iniţiativa unor oameni de afaceri turci şi de la 17 copii a ajuns la aproape 400, conform site-ului oficial. De la creşă până la facultate, copilul îşi poate găsi loc acolo, dacă părinţii au circa 7000 de euro pe an pentru şcolarizare.
De partea cealaltă, copiii din Vedea aşteaptă o mână de ajutor pentru o centrală care să le aducă, la propriu căldură în clasă. Deşi sunt acasă la ei, nu au găsit căldura pe care au primit-o ceilalţi, aflaţi la distanţă de ţările lor de baştină. Cu multă dragoste, cei de la Şcoală Internaţională au fost de accord ca, într-o zi , câţiva copii de la Vedea să vină la ei să asiste la orele lor de curs. Măcar să vadă şi un alt tip de şcoală. Aşa cum ar trebui să fie înt