Pentru a ajunge în Fiji, trebuie să zbori de la Bucureşti până în Australia şi de acolo să mai iei un avion alte câteva ore. Fiji însă te uluieşte şi orele petrecute pe drum vor fi date uitării pentru totdeauna.
Fiji este o republică în Pacificul de Sud, la est de Vanuatu, la sud de Tuvalu şi la vest de Tonga. Cred că v-am lămurit buştean. Toate acestea sunt insule în Pacificul de Sud, la nord-est de Noua Zeelandă. Ei, acum parcă e mai simplu să localizaţi zona. Fiji este formată din peste 300 de insule, din care aproximativ 100 sunt locuite. Capitala şi cel mai mare oraş este Suva, iar populaţia întregii republici nu depăşeşte un milion de locuitori, majoritatea de origine indigenă şi indiană. Limba oficială în Fiji este engleza.
Localnicii, printre cei mai ospitalieri oameni din lume
Frumuseţea paradisiacă a acestor locuri a atras călători din toate părţile globului. Insulele sunt muntoase şi acoperite cu păduri tropicale ce se termină în plaje albe, umbrite de palmieri şi scăldate de apele verzui ale oceanului Pacific. Dincolo de faptul că este un punct de atracţie pentru turişti, Fiji este una dintre cele mai dezvoltate state din Pacificul de Sud atât din punct de vedere economic, cât şi militar - se ştie că forţele militare din Fiji au ajutat în diverse părţi ale planetei atunci când a fost nevoie. Cu toate acestea, locuitorii insulelor sunt printre cei mai ospitalieri şi cumsecade oameni din lume, chiar dacă sunt extrem de curioşi şi vor să afle totul despre tine din momentul în care le-ai trecut pragul. Ca religie se împart în două grupuri, creştini - indigenii - şi hinduşi - indienii. Deşi Fiji a avut o istorie destul de agitată, fiind colonie britanică şi suferind mai multe lovituri de stat, oamenii au rămas la fel de calmi şi binevoitori, gata oricând să primească oaspeţi în mijlocul lor.
Cazare: de la cabane pe plajă la ho