Insuficiente, comparativ cu datoriile către constructori, sumele trebuie cheltuite până la sfârşitul anului.Prin Hotărârea de Guvern 1033/2010, judeţului Brăila i s-a alocat suma de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea unor unităţii şi instituţii de învăţământ.
În hotărârea de guvern figurează nouă şcoli, dintre care patru sunt în municipiu, pentru care s-au dat între 50.000 şi 200.000 lei.
Deşi nu sunt sume foarte mari pentru fiecare unitate în parte, fondurile trebuie cheltuite până la sfârşitul anului, timp insuficient însă şi pentru desfăşurarea unor eventuale licitaţii electronice.
Rău cu rău, rău fără rău
Pe de altă parte, autorităţile spun că sumele alocate sunt însă mult prea mici comparativ cu datoriile existente, la ora actual, către constructori şi nici nu s-au dat acolo unde este într-adevăr nevoie.
"Problema este că rămânem în continuare cu proiecte neacoperite. Em am sperat că o astfel de alocare va viza în primul rând lucrările începute pe diverse forme şi lăsate neterminate", a spus primarul Aurel Simionescu.
Una dintre unităţile cu probleme este Şcoala nr. 3 - "Spiru Haret" din Bariera Călăraşilor, consolidată cam 40%.
"Este mai rău dacă nu era deloc consolidată, pentru că se crează diferenţă între partea în construcţie şi cea unde nu se lucrează", a adăugat Simionescu.
Probleme şi la grădiniţe
De asemenea, probleme sunt şi la două grădiniţe din Brăila unde lucrările stagnează de doi ani şi jumătate, în timp ce municipalitatea se confruntă cu o lipsă acută de locuri pentru preşcolari.
Totodată, sunt neterminate lucrările la Grupul Şcolar Agricol "Gh.K.Constantinescu" şi Colegiul pedagogic "D.P.Perpessicius", cuprinse pe investiţii pe campusuri şcolare.
"La o datorie de 4 miliarde de lei au venit 1,5 miliarde. Va trebui să vedem ce putem face pent