În fiecare zi, corpul uman este expus unor toxine dăunătoare, precum unele medicamente, poluarea şi chimicalele din mâncare. De detoxifierea organismului este responsabil ficatul, cel mai mare organ intern, care metabolizează bila, grăsimile şi elimină substanţele dăunătoare în colon. Pentru ca detoxifierea să fie cât mai eficientă trebuie să faci mici schimbări în dieta ta, cum ar fi hidratarea corespunzătoare sau conumul mare de fibre, potrivit siteului livestrong.com.
Consumă cât mai multe fibre
Ia o capsulă de 500 de miligrame de vitamina C (acid ascorbic) în fiecare zi, pentru că ajută la detoxifiere. Această substanţă ajută ficatul să producă glutation, un antioxidant care accelerează eliminarea toxinelor. În plus, mănâncă măcar trei alimente sănătoase şi bogate în vitamina C, precum citricele, ardeii roşii şi verzi, roşiile, fructele de pădure sau brocolli.
Alege mâncărurile bogate în fibre, pentru că ficatul conduce toxinele care intră în corp direct în sistemul digestiv. Atunci când acesta are suficiente fibre, toxinele se amestecă în alimentele pe care le consumi şi sunt eliminate la următoarea mişcare a intestinului. În momentul în care sistemului digestiv îi lipsesc fibrele, toxinele sunt conduse înapoi în sânge, iar ficatul devine suprasolicitat, pentru că trebuie să le proceseze din nou.
Alimentele ar trebui să fie eliminate din corp în cel mult 18 ore după ce le-ai consumat. Majoritatea adulţilor însă menţin reziduurile alimentare în colon între două şi şapte zile. Fibrele sunt esenţiale pentru curăţarea colonului, pentru că pur şi simplu mătură materiile fecale din colon şi de pe pereţii intestinali. Mâncărurile bogate în fibre sunt pâinea, cerealele integrale, seminţele de in, porumbul, prunele, merele, fasolea şi ananasul.
Hidratează-te şi fă mult sport
Bea între zece şi 12 pahare de apă zilnic. Dacă te hidratezi c